Опширније...

Све више дјеце у Републици Српској има проблеме с килажом, деформитетом кичме и равним стопалима, што је директна посљедица недостатка физичке активности па Српска и њене институције морају више пажње да посвете школском спорту и створе услове да се на квалитетан и организован начин, који ће на крају дати резултате, у школама организује настава физичког васпитања.
Опширније...

БАЊАЛУКА - За правилан психофизички развој ученика најважнија је физичка активност дјеце од првог до петог разреда и школама је неопходно набавити опрему, којом ће квалитет наставе бити унапријеђен.

Ово је истакнуто данас на представљању резултата пројекта "Полигонски спорт у школама", који је у посљедњих неколико мјесеци у бањалучкој Основној школи "Свети Сава" спровело Удружење грађана "Мисли добро", а на основу којег се дошло до закључка да се уз веома мала средства и без сале може организовати квалитетна настава физичког васпитања.

Опширније...

Спорт није само такмичење, обухвата и друге позитивне вредности које дете стиче током свог развоја. Спорт је превентива лоших навика, каже Жељко Танасковић, прослављени одбојкаш, а данас предсједник Савеза школског спорта Србије.

Опширније...

Систем школских такмичења даје значајан допринос развоју система позитивних ефеката у физичком васпитању. Представља  фактор који утиче на побољшање и унапређење спортске културе, пружа изванредне могућности  да се ученици основних и средњих школа опредјељују према својим склоностима и способностима за одређени спорт.

Опширније...

Kључну компоненту школског спорта свакако представља физичко васпитање. Овај вид васпитања је неодвојиви дио општег васпитања, што му обезбјеђује статус васпитно-образовног подручја, а не само школског предмета. Обзиром на начин живота нашег далеког претка, који је опстајао углавном захваљујући својим физичким способностима и знањима наученим од старијих, сматра се да је физичко васпитање један од првих облика васпитања уопште.

Опширније...

Спорт у Републици Српској налази се у изузетно тешкој ситуацији, може се рећи, најтежој од њеног настанка. Чак и у односу на федерацију Босне и Херцеговине, у којој су резултати на изузетно ниском нивоу, спорт у овом ентитету је у подређеном положају што се огледа и у квалитативним и у квантитативним показатељима.

Опширније...

Претрага

Календар догађаја

Прошли мјесец Јул 2024 Следећи мјесец
П У С Ч П С Н
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31