Бољи услови за мајке из Републике Српске

Санацијом Одјељења перинатологије на Клиници за гинекологију и акушерство у Универзитетском клиничком центру РС завршена је акција "Заједно мислимо добро", коју је организовало Удружење грађана Мисли добро.
Током акције "Заједно мислимо добро" прикупљено је око 40.000 КМ, тим новцем комплетно је реконструисано пет купатила, замјењено око 450 метара квадратних пода, окречено комплетно одљење и офарбана столарија.
Владо Ђајић, директор УКЦ-а, након што је обишао реконструисане просторије захвалио је донаторима који су омогућили да труднице које бораве на Одјељењу перинатологдије имају далеко боље услове него прије реконструкције.
У Удружењу Мисли добро кажу да је циљ акције Заједно мислимо добро био да се свима стави до знања да је брига о мајкама и бебама један од најважнијих задатака друштва.
"Наша акција је почела у мају, представом Хипноза једне љубави. Акцију су подржали грађани куповином карата за представу, те донацијама компанија и институција", рекла је Сандра Гојковић-Арбутина, члан удружења Мисли добро.
Ово санирано одјељење данас је посјетио и Драган Богданић, министар здравља и социјалне заштите који је рекао да ће након свечаног отварања Сјеверног крила УКЦ-а почети припрема тендерске документације за реконструкцију комплетне зграде Гинекологије.
Акција је започела представом Хипноза једне љубави коју је Звездара театар у Бањалуци играо у мају ове године. Поред компанија "Крајина клас" и "Тропиц малопродаја" које су сносиле трошкове организације и играња представе Хипноза једне љубави, акцију су подржали и компанија М:тел, Граwе осигурање, Град Бањалука, Нотарска комора Републике Српске, Народна скупштина Републике Српске, фирма Кнежевић енетеринг, а дио новца прикупљен је и донацијама грађана, путем хуманитарног броја и од продаје улазница.

Овдје можете погледати и видео: https://youtu.be/gGgSf5DDchA

Претрага

Календар догађаја

Прошли мјесец Јун 2024 Следећи мјесец
П У С Ч П С Н
week 22 1 2
week 23 3 4 5 6 7 8 9
week 24 10 11 12 13 14 15 16
week 25 17 18 19 20 21 22 23
week 26 24 25 26 27 28 29 30