Мисија и Визија

Мисија и Визија

Мисија МИСЛИ ДОБРО је да се у периоду који долази, а који ће обиљежити болне реформе и даље дезинтеграције друштва, активно ангажује на проналажењу рјешења за укупни друштвени опоравак.
МИСЛИ ДОБРО промовише вриједности засноване на раду, образовању активном учешћу у процесима одлучивања, јасном позиционирању културе у друштву, развоју спорта, међугенерацијској солидарности, социјалном дијалогу, заједништву и свему ономе што ће Републику Српску и БиХ чинити бољим.
 
Мисија је конципирана на начин да се оствари у десетогодишњем периоду (2017-2027), а према јасно дефинисаној стратегији и плану рада МИСЛИ ДОБРО који ће даље бити усаглашавани према областима:
  • ПОЛИТИКА
  • ФИНАНСИЈЕ
  • ПРИВРЕДА
  • ОБРАЗОВАЊЕ
  • СОЦИЈАЛНА ПОЛИТИКА
  • КУЛТУРА
  • СПОРТ
  • ЗДРАВСТВО
 
Онлајн амфитеатар представља мјесто гдје ћемо кроз расправу великог броја грађана, из свих слојева друштва, доћи до идеја какву Републику Српску желимо као и на који начин остварити те жеље. 
Намјера нам је да за сваку област израдимо анализу стања, а потом и понудимо и рјешења кроз развојни програм базиран на конкретним активностима и мјерама.
 
Жеља нам је да у изради програма учествује што већи број стручњака за поједине области, али и свих који мисле да својим приједлозима могу допринијети развоју и добробити Републике Српске. Наша врата су отворена свима који мисле добро Српској.
 
Покушаћемо бити спона између представника политичких партија који требају провести неопходне промјене било да се ради о позицији или опозицији, промовишући дијалог и тежећи постизању што већег јединства друштва око питања важних за заједничку будућност.
 
Не постоји скривени циљ оснивача да се путем портала активно баве политиком на начин да постане политички субјект и дјелује у политичком животу. Апсолутно не. Основна идеја је анализа постојећег стања у појединим областима, ревизија и унапређење постојећих развојних докумената, стартегија и других аката како би се у наредна два или три мандатна периода на конкретан начин помогло тадашњој извршној и законодавној власти да брже и на системски начин повуку храбро потезе у циљу бољег функционисања система и мобилизације ресурса.
 
Мислити добро значи дати свој допринос како бисмо живјели добро, живјели боље. Живјели овдје на свом и од свог рада. Начини вођења политике и политичке комбинаторике какве смо видјели су многима трајно угасили наду да могу допринијети у стварању бољег амбијента. Овај портал и његови оснивачи желе укључити искључене у креирање идеја. Желимо помоћи у стварању амбијента у којем схватамо да живимо искључиво од свог рада, рада који је плаћен и поштено и квалитетно урађен. Амбијента у којем се наши људи боре за властито образовање, социјално уређену средину у којој све основне потребе задовољавамо властитим ресурсима. Свјесни смо да ће многима наша идеја изгледати као “утопија”, али алтернативе њој тешко да има у друштву које тоне у економски и духовни суноврат. Премало нас има да бисмо могли себи могли дозволити да будемо само пасивни посматрачи наше заједничке пропасти, и зато позивамо све оне који имају шта да кажу, али мисле да нема ко да их чује, да се укључе у рад портала МИСЛИ ДОБРО.

О Нама     Услови Кориштења

Претрага

Календар догађаја

Прошли мјесец Јул 2024 Следећи мјесец
П У С Ч П С Н
week 27 1 2 3 4 5 6 7
week 28 8 9 10 11 12 13 14
week 29 15 16 17 18 19 20 21
week 30 22 23 24 25 26 27 28
week 31 29 30 31